Baskı Sonrası ve Ciltleme

Baskı aşamasından sonra işlemler baskı sonrası bölümlerine geçer. Genel olarak ‘baskı sonrası’ olarak adlandırılan bölümlerimizde siparişleriniz son aşamaya girmiş olur.

Ciltleme bölümümüzde kırma- katlama, iplik dikiş, Amerikan cilt, spiral takma, harmanlama, yan kağıt yapıştırma, sert kapak takma, lokal lak, selefon, pliyaj, perforaj gibi işlemler yapılabilmektedir. Bu ve benzeri ciltleme işlemleri seri ve kaliteli bir şekilde üretebilmekteyiz.

Ofset bölümümüzde baskı işlemleri tamamlanan işler, ciltleme bölümünde bulunan kırma katlama bandına girer. Kırım ve katlamaları yapılarak forma haline gelen tabakalar, buradan harmanlama sürecine girerek ilk örnek iç bloklar oluşturulur. İşin iplik dikişi varsa iplik dikişi otomatik ve bilgisayar donanımlı makinelerde yapılarak yan kağıdının yapıştırılması sürecine girer ve daha sonra üçlü bıçakta ağız, baş ve etek traşlarının alınması için sevk edilen işin iç bloklarının hazırlanması aşaması bitirilmiş olur.

Tabaka olarak basılan işler sırası ile işlemleri yapılırken kırım yerlerine ve kroslara dikkat edilerek yapılmaktadır. İşlemleri bitirilen işler ayrı ayrı paketlere konularak birbirine karışmaları engellenir. Üretimdeki her iş akışında kalite kontrol yapılır.

Kapak bölümümüzde kapak taslama, mukavva kesimi, gofre basma, varak yaldız basma, bazı özel kesimlerin yapılması, mukavvaya sünger taslaması vb. işlemler yapılabilmektedir. Tam otomatik makine parkurumuz sayesinde kapak bölümümüzde de kaliteli ve hızlı üretim sağlanabilmektedir. Uzman ve deneyimli kadromuz sayesinde istenilen tüm özelliklerde sert kapak işlemlerini yapabilmekteyiz.

Ofset bölümümüzde baskı işlemleri tamamlanan kapak kuşeleri selefon yapıldıktan sonra ciltleme bölümünde bulunan kesim bıçağında parçalara ayrılarak kapak bölümüne gelir.

Bu bölümde verilen ölçülere göre önceden kesilerek hazırlanan kapak mukavvaları ile ciltlemeden gelen kapak kuşeleri taslama makinasında birleştirilir. Daha sonra kapakta yaldız ve benzeri işlemler varsa yapılarak hazırlanan kapaklar tekrar ciltleme bölümüne gönderilir.

Kapak bölümünde kuşe kapaklar yapılabildiği gibi suni deri, kuagüle ve farklı malzemelerdeki kapaklar da aynı yöntemlerle üretilebilmektedir. Kapakların üzerlerine yaldız ve gofre basma işlemleri de yapılabilmektedir. Ayrıca deri malzemeler üzerine de aynı işlemler yapılabilmektedir.

Üretim işlemleri bitirilen kapaklar ayrı ayrı paletlere konularak birbirine karışmaları engellenir. Üretim esnasında işlemlerin doğru bir şekilde yapıldığını gözlemlemek için gerekli kontroller yapılır. Hedef odaklı çalışma disiplinimizle matbaacılık alanında sektörde öncü, yol gösterici konumuna geldik.